Werk in de social-profitsector

6 redenen om voor de sector te werken

Waarom kies je voor de social-profitsector?

1) Je vindt gemakkelijk een job dicht bij huis, met uren die jou liggen

In de sociale sector is flexibiliteit de regel. Je werkt in dagdiensten of nachtdiensten, je werkt weekends (waarvoor je vaak extra wordt betaald),je werkt in schiften of met vaste uren, je werkt voltijds of deeltijds...Dat maakt dat er enorm veel mogelijkheden zijn om je werkrooster aan te passen aan je leef- of gezinssituatie. Daarnaast kan je kiezen of je liever werkt binnen een organisatie waar mensen effectief verblijven of eerder bij mensen thuis wil langsgaan. En je vindt zeker een job in jouw buurt!

2) Het jobaanbod is zo verschillend en breed dat je zeker iets vindt dat je ligt

Verpleegkundigen, bijvoorbeeld, kunnen tijdens hun loopbaan nog van specialisatie veranderen, of zich verder verdiepen in een problematiek.Er worden binnen de sector ook veel opleidingen georganiseerd waarbij je kan doorgroeien naar een andere job. Daarnaast kan je in een leidinggevende of coördinerende functie terecht komen.

3) Je kan waar ook ter wereld werken

Verpleegkundigen,vormingsmedewerkers,... Overal ter wereld is er nood aan mensen meteen hart voor anderen.Wereldreizigers die voor de sociale sector kiezen kunnen werkelijk overal aan de slag. Wat extra talen bijleren, zal je dan wel zelf moeten doen.

4) Je werkt samen met anderen én voor anderen: menselijk contact gegarandeerd!

Je werkt in deze sector bijna altijd in teamverband. Toffe collega's en een sterk groepsgevoel horen er in de sociale sector gewoon bij!Binnen de sociale sector werk je vaak voor mensen die op verschillende vlakken begeleiding nodig hebben, daarom zijn collega's van dezelfde en andere discipline binnen en buiten de organisatie erg belangrijk.Daarnaast is er ook het contact met de familie van je cliënten.

5) Je verdient een mooi loon, ook als je in de sociale sector begint

De lonen in de sector zijn financieel aantrekkelijk en kunnende vergelijking met de markt zeker doorstaan. In vele gevallen wordt je loon ook nog aangevuld met premies (voorbeeld als je in het weekend werkt) of extra legale voordelen (voorbeeld maaltijdscheques,groepsverzekering, ...).

6) Je werkt in een vooruitstrevende sector met veelgroeimogelijkheden

Social-profit organisaties zijn professionele instellingenwaar geïnnoveerd wordt, voortdurende veranderingen aan de orde zijn,wetenschappelijk onderzoek een belangrijke plaats inneemt en die net zoals andere bedrijven moet gemanaged worden. Daarnaast groeit de sector de komende jaren serieus,dus heb je veel werkzekerheid.

sitemap  |  disclaimer  |  cookies

VSPF vzw, Sainctelettesquare 13-15, 1000 Brussel - tel. +32 02 227 60 01 - info@vspf.org - RPR Brussel - Ondernemingsnummer 0479.965.403